Jídlo Krása Novinky

Vodní meloun každý den! Má vliv na vaši krásu i zdraví

Vodní meloun každý den! Má vliv na vaši krásu i zdraví
Napsal Barbora

Vodní meloun je velmi oblíbenou součástí letního jídelníčku. Dopřávat si jej můžete nejen jen tak nakrájený na kostičky, ale i jej zakomponovat do některých pokrmů. Z jakých důvodů však konzumovat vodní meloun každý den?

Vodní meloun je velmi oblíbenou součástí letního jídelníčku. Dopřávat si jej můžete nejen jen tak nakrájený na kostičky, ale i jej zakomponovat do některých pokrmů. Z jakých důvodů však konzumovat vodní meloun každý den?

Ovoce vs. zelenina?

Ceny za kilogram melounu začínají být konečně příznivé, což vám dává šanci zařadit jej pravidelně do jídelníčku. Vodní meloun, i když je sladký, není ovocem, ale zeleninou. Do jídelníčku navíc přináší kromě sladké chuti i dávku vitamínů, hydratace a přínosů pro vaše zdraví.

Zdraví na prvním místě

Meloun je přibližně z 90 % tvořen vodou, je tedy skvělým zdrojem hydratace během letních dnů. Meloun je poměrně nízkokalorických, jelikož obsahuje jen minimum tuku. Co se týká cukru, obsahuje jej cca z 6 % a jedná se o fruktózu. Meloun je však i skvělým zdrojem vitamínu C, A a B6. Působí tedy preventivně na zdraví srdce, imunitního systému, očí, pleti a chrání před volnými radikály i zánětlivými procesy.

Vodní meloun každý den! Má vliv na vaši krásu i zdraví

Krásná díky melounu

V melounu je ukryta efektivní kombinace látek, které udržují vaši pleť a vlasy v dobré kondici. Nejenže se postará o vnitřní hydrataci pleti, ale díky obsahu vitamínu C udržuje mladiství vzhled vaší pleti, chrání ji před vlivem volných radikálů, navíc se vitamín C podílí na správné tvorbě kolagenu v těle. Vitamín A chrání také před vznikem akné a antioxidanty celkově brání tvorbě zánětlivých míst. Dopřávejte si proto meloun přes léto co nejvíce a budete fit.

Ideální na hubnutí  

Díky nízkokalorickým hodnotám je meloun dobrým doplňkem redukčních diet, popřípadě udržovacího jídelníčku. Připravit si z něj můžete chutné smoothie, přidat jej do letních ovocných salátů či zkombinovat s balkánským sýrem, okurkou a bazalkou. Tato kombinace vás během léta nikdy nezklame.

Vodní meloun každý den! Má vliv na vaši krásu i zdraví

O autorovi

Barbora