Cestování je neoddělitelně spjato s poznáváním nových kuchyní. Každá země má své speciality, které nikde jinde neochutnáte. Doma se sice mnohdy pokoušíme uvařit stejné jídlo, ale nikdy není tak dobré, jako pokud si ho dáte přímo v zemi jeho původu. Jednou z takových zemí je Španělsko. Španělsko a španělské potravinyjsou celosvětové vyhlášené. Španělská kuchyně je oproti jiným kuchyním lehká a zdravá. Čerpá především z čerstvých surovin. Mezi typické potraviny patří olivy a olivový olej. Ten se nejčastěji přidává k čerstvým zeleninovým salátům. Typickým španělským jídlem, je pak paella. Češi jej mnohdy mylně považují za rizoto. Ve skutečnosti je paella kombinací rýže, zeleniny, mořských plodů, či masa. Neodmyslitelnou součástí je šafrán, který dává paelle typicky žlutou barvu. Připravována a podávána je na velké pánvi a proto je to typické rodinné jídlo. Jestliže se chystáte vydat do Španělska čistě jen za poznáváním místní gastronomie, pak si vyberte region, do kterého se vydáte. Pro Španělsko neplatí, že všude dostanete to stejné. Můžete si však být jisti, že najdete ve španělské kuchyni většinou maso, zeleninu, ryby, olivy a luštěniny. I v naší zemi si však můžete dopřát kvalitní španělské potraviny. Musíte si však vybrat kvalitního dodavatele. Zejména provozovatelé restauračních zařízení ocení existenci značky Bassta, která se specializuje na dovoz španělských potravin ve velkogramážových baleních. Důraz je kladen zejména na kvalitu a čerstvost jednotlivých surovin. Najdete zde nejen koření, olivy a ovoce, ale také olivový olej a kvalitní ryby. Kompletní nabídku potravin i druhy jednotlivých balení najdete na stránkách www.bassta.cz/produkty/. Zakoupíte zde například kilo tuňáka přímo z Atlantického oceánu nebo velkogramážové balení ovoce v plechovkách. Španělská kuchyně čerpá z přírodního bohatství a využívá jeho poklady.