Krása

Jak se opalovat? Víte to?

Jak se opalovat? Víte to?
Napsal admin

Náš tip – bez ohledu na typ pokožky v prvních dovolenkových dnech, vždy sáhněte po krému s vyšším ochranním faktorem (alespoň 12-15) a část dne prožijte v polostínu, kde i tak proniká asi polovina slunečního záření. Jelikož ochranný filtr začíná působit na pokožce až určitý čas po nanesení, aplikujte opalovací přípravek alespoň 20 minut před samotným opalováním.

Tip kosmetičky – jemnou pleť na tváři si v létě chraňte před nepříznivými působením slunečních paprsků, ošetřujícími krémy s UV filtrem, které se používají jako podklad pod krycí krémy. Samotný make-up účinek UV filtru v ošetřujícím krému zvyšuje. Jelikož část UV záření proniká i přes mraky, používejte krémy s UV filtrem i při zatažené obloze.

Tip dermatoložky – stinné stránky opalování můžeme napravit pomocí vitamínů, především beta-karotenu (provitamín A), vitamínu E a C. Dokud vitamíny C a E působí jako radikálové „lapače“, beta-karoten je kromě toho schopný v horní vrstvě pokožky podpořit tvorbu melaninu a tím i urychlit zhnědnutí.

O autorovi

admin